Arno Krijgsman, praktijkhoudend huisarts, sluit zich aan bij De Bevlogen Huisartsen en stelt zich voor

Wij zijn verheugd te kunnen laten weten dat Arno Krijgsman zich aansluit bij De Bevlogen Huisartsen (DBH) en ons komt versterken in onze acties. Hieronder zal Arno Krijgsman zich kort voorstellen:

Samen werken aan de continuïteit van de huisartsenzorg

Ik werk als solist sinds 2006 in het Gelderse dorp Ooij. Daar beman ik een van vier huisartspraktijken die onderdeel zijn van mijn huisartsengroep Milbergen. Wij werken al 30 jaar nauw samen en ons team bestaat momenteel uit bijna 40 medewerkers. Sinds 2012 ben ik ook huisartsopleider verbonden aan de Vervolgopleiding tot huisarts (VOHA) van het Radboudumc in Nijmegen .

Toen wij in 2019 voor het eerst hoorden over de Wet toetreders zorgaanbieders (Wtza) en de wettelijk vereiste raad van toezicht en cliëntenraad moesten wij hier hartelijk om lachen. Wij hebben een goed georganiseerde huisartsengroep, zijn al 15 jaar NHG geaccrediteerd, verantwoorden ons al dagelijks op talloze manieren en konden ons niet voorstellen dat iemand zich met onze organisatie zou gaan bemoeien. Bovendien was de werkdruk toen al zo hoog dat wij geen mogelijkheid zagen om aan deze wettelijke eis te voldoen. Na een periode van uitstel (en opluchting) volgden berichten over een serieuze doorstart van de Wtza. Wij voelden ons boos: waar kwam dit wantrouwen van Ministerie van VWS vandaan? Contact met betrokken organisaties verliep teleurstellend: “wij begrijpen uw frustratie, maar het is een wettelijke verplichting en wij kunnen er helaas niets aan doen". Het kwam op mij verslagen en gelaten over. Aangezien ik niets te verliezen had schreef ik een brief met de bezwaren van mijn huisartsengroep aan minister Conny Helder, inclusief een uitnodiging om op bezoek in mijn praktijk in Ooij te komen. Enkele dagen later al liet het voltallige bestuur van Vereniging NEO Huisartsenzorg weten dat ons unaniem steunden en de brief samen met ons wilden ondertekenen. Op advies van twee betrokken collega’s zette ik in de lente van 2023 mijn eerste stappen op LinkedIn en startte ik een petitie.

De petitie werd bijna 4000 maal getekend, 3 beleidsmedewerkers bezochten mijn huisartspraktijk en dankzij De Dokter (LHV) kreeg ik de mogelijkheid om minister Helder te interviewen. Mede dankzij deze actie drukte de minister voor de jaarverantwoording op ‘de pauzeknop’. Ook de grens voor het aantal medewerkers waarbij intern toezicht wettelijk verplicht is wordt in zomer 2024 heroverwogen en hopelijk verhoogd.

Door actievoeren kun je dingen dus echt veranderen. De activiteiten van De Bevlogen Huisartsen (DBH) sluiten aan bij deze ontdekking en mijn gevoel. De strijdvaardigheid en professionaliteit spreken mij aan, vandaar dat ik mij ook voor DBH wil inzetten. Het vak van huisarts is de moeite waard om te beschermen. Bij voorkeur door onderling vertrouwen en in goed overleg, maar desnoods door juridische stappen te ondernemen.

Doel van DBH is om samen met gelijkgestemden op te komen voor alle huisartsen en het praktijkhouderschap te ondersteunen en stimuleren. Als medewerker van DBH streef ik naar een aantrekkelijk en toekomstbestendig praktijkhouderschap.

Ik hoop dat u ons zult blijven volgen én steunen.

Arno Krijgsman

Om op de hoogte te blijven van onze activiteiten kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief DBH Nieuwsbrief 

Volg ons nu ook op Linkedin: https://nl.linkedin.com/company/de-bevlogen-huisartsen 

De Bevlogen Huisartsen willen dat huisartsen de ruimte hebben om goede zorg te leveren en het vertrouwen krijgen om te doen wat het beste is voor de patiënt. Dit doen we door zowel zorgverzekeraars als politiek te beïnvloeden. Steun ons via Steun De Bevlogen Huisartsen

Vorige
Vorige

Menzis stopt met het rechtstreeks financieren van ouderenzorg

Volgende
Volgende

Monitor toegankelijkheid van de zorg (NZa); verzoek om zorginkoopplicht echt na te leven