Livestream van de zitting bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) m.b.t. de huisartstarieven 2023 en 2024 van diverse huisartsen(verenigingen) tegen de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)

Op donderdag 26 oktober om 13.00 uur is de zitting bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) tegen de tarieven voor 2023 die de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) vaststelde en waarin het DBH kostenonderzoek (en daarmee de door huisartsen aangeleverde cijfers!) een rol speelt.

Het DBH kostenonderzoek bevestigt wat ruim 200 literatuurverwijzingen in de beroeps- en bezwaarfase ook al lieten zien: de kosten in de huisartsenpraktijk stegen veel harder dan de indexatie van de NZa compenseerde. Daardoor komen huisartsen in de problemen en wordt het niet aantrekkelijk gemaakt om praktijkhouder te worden. Terwijl we die zo hard nodig hebben!

Als je de zitting fysiek wil volgen en DBH daarmee - moreel - komt ondersteunen, geef dit dan door. Fysiek bij het CBb, (Prins Clauslaan 60, 2595 AJ Den Haag) is er nog plek. Laat het ons weten als je erbij wil zijn, dan reserveren we een plek. Stuur dan z.s.m. een bericht naar: bestuur@debevlogenhuisartsen.nl

Mocht je alleen in de gelegenheid zijn om as donderdag online de zitting vanaf 13.00 uur te volgen kan dit via een livestream. Je hoeft je hiervoor niet aan te melden.

Inmiddels heeft het CBb een webpagina gepubliceerd met de informatie over de livestream voor de zitting van donderdag aanstaande om 13.00 uur zie hier: https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/College-van-Beroep-voor-het-bedrijfsleven/Nieuws/Paginas/Livestream-26-oktober-zitting-huisartstarieven.aspx.

De link naar de livestream is de volgende: https://streams.nfgd.nl/zitting-cbb-huisartsentarieven-2023-en-2024

De Bevlogen Huisartsen willen dat huisartsen de ruimte hebben om goede zorg te leveren en het vertrouwen krijgen om te doen wat het beste is voor de patiënt. Dit doen we door zowel zorgverzekeraars als politiek te beïnvloeden. Steun ons en word donateur.

Vorige
Vorige

De Bevlogen Huisartsen (DBH) hebben beroep aangetekend tegen de Tariefbeschikking 2023 van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) - gisteren was de zitting

Volgende
Volgende

Kostenonderzoek DBH 2022 en rechtszaak NZA Tariefbeschikking aangehaald in column van Danka Stuijver in Medisch Contact