Kostenonderzoek DBH 2022 en rechtszaak NZA Tariefbeschikking aangehaald in column van Danka Stuijver in Medisch Contact

Columniste en huisarts Danka Stuijver schijft deze week over de rechtszaak die De Bevlogen Huisartsen (DBH) heeft aangespannen tegen de NZa [Danka Stuijver David versus Goliath | Medisch Contact].

In een huisartsenpraktijk worden kosten gemaakt, deze zijn bepalend voor de tarieven die de NZa vaststelt. DBH heeft een eigen kostenonderzoek uitgevoerd waaruit blijkt dat deze kosten serieus zijn onderschat door de NZa in haar Tariefbeschikking die gebaseerd is op een kosten onderzoek uit 2015 (!). De wereld en de praktijk is sindsdien enorm veranderd maar de NZa verandert niet mee. Zo wordt de huisvestingsproblematiek door de enorme kostenstijgingen compleet genegeerd. DBH heeft (als enige) alle onderdelen van de Tariefbeschikking ter met feiten (en oplossingen) ter discussie gesteld. Op 26 oktober 2023 dient de zaak.

De Bevlogen Huisartsen willen dat huisartsen de ruimte hebben om goede zorg te leveren en het vertrouwen krijgen om te doen wat het beste is voor de patiënt. Dit doen we door zowel zorgverzekeraars als politiek te beïnvloeden. Steun ons en word donateur.

Vorige
Vorige

Livestream van de zitting bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) m.b.t. de huisartstarieven 2023 en 2024 van diverse huisartsen(verenigingen) tegen de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)

Volgende
Volgende

Verzoek tot delen ingevulde Rekentool ZK Vergoeding Taakdelegatie 2024/2025