DBH ontdekt dat NZa verkeerde gegevens gebruikt: er is geen enorme inkomensgroei van de huisarts 

DBH heeft als enige huisartsenorganisatie de Tariefbeschikking 2023 van de NZa op vrijwel alle onderdelen en met fundamentele argumenten aangevochten in een procedure. De NZa wees de argumenten van DBH af op basis van gegevens waaruit zou volgen dat de huisarts fors meer is gaan verdienen de laatste jaren. DBH dook in de getallen en ontdekte: de NZa gebruikt verkeerde gegevens en haalt inkomen en omzet door elkaar. Desgevraagd bevestigde het CBS de constatering van DBH.

DBH neemt geen zoete koek aan en DBH checkt wel de feiten

De waarde van De Bevlogen Huisartsen (DBH) blijkt maar weer eens. De NZa wees alle bezwaren van DBH tegen de Tariefbeschikking 2023 af op grond van een CBS tabel waaruit zou blijken dat het inkomen van de huisarts in de afgelopen jaren fors zou zijn toegenomen. DBH dook in de materie en ontdekte dat de NZa totaal verkeerde gegevens gebruikte. En ook nog eens resultaat en inkomen door elkaar haalde. Het inkomen van de huisarts blijkt nauwelijks te zijn toegenomen. DBH verifieerde dat bij het CBS die dit bevestigde. Deze fout werd door zowel NZa, LHV als VPH niet gecommuniceerd. Wie meer wil lezen kijkt hier.

DBH wil praktijkhouder op zakelijke manier vertegenwoordigen

DBH wil dat de praktijkhouder en de problemen in de huisartsenzorg eindelijk eens serieus genomen worden. De toezichthouder en de partijen aan de zogenaamde ‘praattafels' doen dat niet, DBH wel. Zonodig bij de rechter. Op basis van goede onderbouwing en zakelijke argumentatie. Bijgestaan door gespecialiseerde advocaten die hun sporen verdiend hebben.

DBH heeft inmiddels beroep aangetekend bij het College van Beroep om het NZa besluit aan te vechten. Met het wegvallen van dit ‘argument' onder vrijwel alle afwijzingen van de NZa, ziet DBH die zaak met vertrouwen tegemoet.

De Bevlogen Huisartsen willen dat huisartsen de ruimte hebben om goede zorg te leveren en het vertrouwen krijgen om te doen wat het beste is voor de patiënt. Dit doen we door zowel zorgverzekeraars als politiek te beïnvloeden. Steun ons en word donateur.

Vorige
Vorige

NZa trekt zich in concept advies niks aan van MTVP afspraak in IZA. DBH reageert in EenVandaag

Volgende
Volgende

Steen des aanstoots: WTZA