Voorzitter van De Bevlogen Huisartsen Christof Zwart benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau

Op 27 april werd de voorzitter van De Bevlogen Huisartsen Christof Zwart benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau. Het lintje werd toegekend voor de inzet als voorzitter van De Bevlogen Huisartsen en als onbezoldigd bestuurder voor de NVAA (de Nederlandse Vereniging van Antroposofische Artsen).

Christof Zwart, voorzitter van De Bevlogen Huisartsen, is afgelopen woensdag benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau. Het lintje werd toegekend voor onder andere de jarenlange inzet als onbezoldigd bestuurder van de NVAA (de Nederlandse Vereniging van Antroposofische Artsen); Christof heeft 16 jaar lang als secretaris gefunctioneerd en ook enige jaren als penningmeester. Het lintje is hem mede uitgereikt omdat hij zich als voorzitter van De Bevlogen Huisartsen sinds enige jaren op landelijk niveau inzet voor de praktijkhoudende huisartsen. Tenslotte werd het lintje toegekend voor de realisatie van het Van Dam huis, een centrum voor gezondheidszorg en antroposofie in Haarlem en voor de jarenlange samenwerking met de patiëntenvereniging ‘de Keerkring’.

Als voorzitter en medeoprichter van De Bevlogen Huisartsen kwam hij in beeld na de acties tegen Zilveren Kruis rond de bezuiniging op de POH-somatiek in Nederland en de POH-ouderen in Friesland. Na deze succesvolle acties zet hij zich – met de stichting -  in om de positie van de praktijkhoudende huisartsen te verbeteren. Zo procedeert de stichting tegen het Tariefbesluit en dwingt het de NZa werk te maken van handhaving van de zorg(inkoop)plicht van zorgverzekeraars.

Als bestuurder voor de NVAA was hij - onder andere - betrokken bij het tot stand komen van het Repertorium (eindredactie), een geautomatiseerd registratiesysteem voor de nascholingspunten, gesprekken met het ministerie van financiën met betrekking tot de BTW en een grote motivator achter het ontsluiten van de geneesmiddeleninformatie voor de leden van de NVAA.

De realisatie van het Van Dam huis vroeg enerzijds om strak onderhandelen met de gemeente, als ook om het verbinden van alle disciplines die gebruik maken van het centrum. Daarnaast zat hij in de bouwcommissie die de bouw in goede banen wist te leiden en het gebouw binnen de begroting wist te realiseren.

De Bevlogen Huisartsen willen dat huisartsen de ruimte hebben om goede zorg te leveren en het vertrouwen krijgen om te doen wat het beste is voor de patiënt. Dit doen we door zowel zorgverzekeraars als politiek te beïnvloeden. Steun ons en word donateur.

Vorige
Vorige

Lees hoe DBH aan hoogste rechter uiteenzet waarom de huisarts steeds het nakijken heeft. Rechter: help de huisarts!

Volgende
Volgende

Meer tijd voor de patiënt moet direct beschikbaar komen voor alle patiënten en hun huisartsen