Aandachtspunten bij invullen Rekentool ZK Vergoeding Taakdelegatie 2024/2025

Als DBH hebben we een heel aantal rekentools taakdelegatie van Zilveren Kruis ontvangen (waarvoor wederom veel dank!) en dat heeft geleid tot de volgende aandachtspunten:

- De keuze voor de ‘100% regeling’ of ‘25% + declareren’ hangt voor een groot deel af van de tarieven die de ketenzorg vanuit de regio gaat betalen.

Echter, die tarieven vanuit de regio zijn veelal nog niet bekend, daarom kan de keuze nog niet worden bepaald – we weten niet eens of een keuze überhaupt uit kan. Het is nota bene inmiddels eind november en begin komend jaar moet er een contract zijn.

- De ‘korting’ voor O&I blijkt door veel praktijken onjuist te worden geïnterpreteerd. Het geld dat je hiervoor ontvangt is voor de organisatie van de zorg rondom ouderen. Als jij de POH dit laat doen moet je de uren die deze hieraan besteedt inderdaad aftrekken. Als echter een andere functionaris dit werk op zich neemt, bijvoorbeeld een assistente of de praktijkmanager (bovenop de gewone uren waarvoor je een vergoeding ontvangt), of jijzelf als huisarts, hoef je deze uren NIET af te trekken. Je kan bijvoorbeeld je eigen inzet voor de MDO’s ook hiervan betalen.

- Praktijken die meer dan 11,5 uur inzetten BUITEN de keten, lopen tegen een plafond aan van ZK. De uren boven de 11,5 uur kan je alleen als een verlengde arm constructie declareren, dus géén vergoeding (25%) voor de indirecte tijd.

- Huisartsen in Friesland gaan fors inleveren op de module ouderen, omdat de landelijke regeling waar zij nu onder gaan vallen veel soberder is dan de oude regeling voor Friesland.

- Wie precies hetzelfde invult als vorig jaar krijgt in principe dezelfde vergoeding plus indexatie.

De Bevlogen Huisartsen willen dat huisartsen de ruimte hebben om goede zorg te leveren en het vertrouwen krijgen om te doen wat het beste is voor de patiënt. Dit doen we door zowel zorgverzekeraars als politiek te beïnvloeden. Steun ons en word donateur.

Vorige
Vorige

De Bevlogen Huisartsen (DBH) volgen op 21 december 2023 tussen 10.00-11.00 uur de uitspraak van het CBb, u ook?

Volgende
Volgende

De Bevlogen Huisartsen (DBH) hebben beroep aangetekend tegen de Tariefbeschikking 2023 van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) - gisteren was de zitting