Petitie 'Stop de medicijntekorten' is meer dan 10.000 keer ondertekend, vandaag laatste kans tot ondertekenen voor aanbieding petitie aan de Tweede Kamer

De Petitie 'Stop de medicijntekorten' is meer dan 10.000 keer ondertekend! Aanbieding petitie dinsdag 28 mei 13.30 uur aan de Tweede Kamer Stop de medicijntekorten - Petities.nl

Vandaag dus laatste kans tot onderteken voor aanbieden aan de Tweede Kamer!

Patiënten, artsen en apothekers worden dagelijks geconfronteerd met niet leverbare medicatie. Dit brengt de patiëntveiligheid in gevaar en kost veel kostbare tijd voor de betrokkenen.

Wij verzoeken het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Zorgverzekeraars Nederland en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) om nú alles in het werk te stellen om de tekorten te bestrijden en de negatieve consequenties te beperken.

Namens meer dan 10.000 bezorgde patiënten, artsen en apothekers, zullen wij, initiatiefnemers van de petitie, Dennis Boon, huisarts in Epe, en Christof Zwart, huisarts en voorzitter van De Bevlogen Huisartsen (DBH), mede namens de Vereniging Praktijkhoudende Huisartsen (VPH), Nederlandse Internisten Vereniging (NIV), Nederlandse Vereniging van Urologie (NVU), Nederlandse Vereniging voor Reumatologie  (NVVR) en de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC), onze petitie op dinsdag 28 mei om 13.30 uur aanbieden aan de Tweede Kamer in de Statenpassage in de Centrale Hal in het parlementsgebouw aan de Bezuidenhoutseweg. 

Achtergrond

De ondertekenaars van de petitie constateren dat:

- de medicijntekorten vooral een negatieve impact hebben voor patiënten

- veranderingen in vorm, kleur en toediening verwarrend zijn en leiden tot fouten

- medicatiefouten schade aan patiënten veroorzaken en extra werk, en extra zorgkosten opleveren

- het 'preferentiebeleid' te eenzijdig is gericht op lage medicijnkosten en daarbij geen acht wordt geslagen op de gevolgen daarvan.

 en de ondertekenaars verzoeken:

- een onmiddellijke wijziging van dit beleid, waarbij ook aandacht is voor de beschikbaarheid en het voorkomen van steeds wisselen van medicijnen. 

- patiënten, artsen en apothekers niet langer te belasten met zoeken naar noodzakelijke medicatie

- de politiek, zorgverzekeraars en NZa om nú alles in het werk te stellen om de tekorten te bestrijden en de negatieve consequenties fors te beperken.


De Bevlogen Huisartsen willen dat huisartsen de ruimte hebben om goede zorg te leveren en het vertrouwen krijgen om te doen wat het beste is voor de patiënt. Dit doen we door zowel zorgverzekeraars als politiek te beïnvloeden. Steun ons via Steun De Bevlogen Huisartsen

Om op de hoogte te blijven van onze activiteiten kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief DBH Nieuwsbrief 

Volg ons nu ook op Linkedin: https://nl.linkedin.com/company/de-bevlogen-huisartsen 

Vorige
Vorige

Aanbieding Petitie Medicijntekorten aan de Tweede Kamer

Volgende
Volgende

19 mei, dag van de huisarts