Reportage Nieuwsuur: het zorginfarct Nederland gaat richting permanent zorginfarct

Afgelopen week in Nieuwsuur: het zorginfarct Nederland gaat richting permanent zorginfarct (https://nos.nl/l/2511983

Journaliste Judith Pennarts maakt in deze reportage duidelijk dat het dreigende zorginfarct ‘een ramp in slow motion’ is. 

Er zal iets moeten gebeuren om het tij te keren. Het versterken van de huisarts is hierbij belangrijk. De huisarts staat dichtbij de patiënt, ziet snel als er iets mis gaat en kan in de thuissituatie veel doen, om erger te voorkomen. Onnodige verwijzingen en spoedopnames worden daarmee voorkomen. De reportage maakt duidelijk dat maximaal moet worden ingezet op ondersteuning van de huisarts om een zorginfarct op korte termijn te voorkomen. 

De Bevlogen Huisartsen (DBH) willen dat de praktijk houdend huisartsen zo goed mogelijk in staat wordt gesteld hun taak optimaal te vervullen. 

DBH richt zich op verbetering van de randvoorwaarden, structureel van aard, zodat huisartsen gewoon hun medische werk kunnen doen (zie ook: https://debevlogenhuisartsen.nl/wat-willen-wij). 

Deze reportage onderstreept waarom dat zo hard nodig is.   

DBH bestaat uit vrijwillig werkende huisartsen die gebruik maken van ter zake kundige juristen. Om ons werk te kunnen doen, zijn wij afhankelijk van donaties. Om op de hoogte te blijven van onze activiteiten kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief DBH Nieuwsbrief 

De Bevlogen Huisartsen

Volg ons nu ook op Linkedin: https://nl.linkedin.com/company/de-bevlogen-huisartsen 

De Bevlogen Huisartsen willen dat huisartsen de ruimte hebben om goede zorg te leveren en het vertrouwen krijgen om te doen wat het beste is voor de patiënt. Dit doen we door zowel zorgverzekeraars als politiek te beïnvloeden. Steun ons via Steun De Bevlogen Huisartsen

Vorige
Vorige

Interview Roelien Vossers, praktijkhoudend huisarts te Haarlem en mede-oprichter van stichting De Bevlogen Huisartsen

Volgende
Volgende

NZa grijpt in - zorgverzekeraars moeten leveren