De Bevlogen Huisartsen hebben de resultaten van het DBH kostenonderzoek ingediend bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven

Oproep voor deelnemers NZa Kostenonderzoek Huisartsenzorg: deel je gegevens met DBH

Vandaag gingen de resultaten van het kostenonderzoek van De Bevlogen Huisartsen naar het College van Beroep voor het bedrijfsleven om het pleidooi van DBH, Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) en de Vereniging Praktijkhoudende Huisartsen (VPH) dat de tarieven voor 2023 niet toereikend zijn te ondersteunen. Op 24 oktober zullen we dit onderzoek kunnen toelichten bij het CBb.

Als de NZa jou heeft verplicht om deel te nemen aan het kostenonderzoek van de NZa, hebben wij een verzoek dat je 30 seconden kost: deel je ingevulde excel voor de NZa óók met DBH! Zó kunnen we de data die we hebben verzameld nóg krachtiger laten spreken.
NZA Kostenonderzoek (debevlogenhuisartsen.nl)

De uitslag van het NZa kostenonderzoek vormt de basis voor de huisartsentarieven. De Bevlogen Huisartsen procederen momenteel over de NZa tarieven voor 2023. Het zou de huisartsen en de tarieven die zij ontvangen enorm helpen als je jouw input voor de Nza ook naar ons mailt: wij kunnen dat dan gebruiken in de procedure. Omdat we eind oktober 2023 een zitting hebben vragen we je de input voor de NZa zo snel mogelijk af te ronden en aan ons te mailen. De vragenlijst van de NZa die voor het kostenonderzoek moet worden ingevuld vind je hier: Handleidingen & Downloads – Sira Onderzoek (sira-onderzoek.nl)

Toelichting:
Bij het vaststellen van die tarieven heeft de NZa gebruik gemaakt van verouderde data, tal van objectieve en aanzienlijke kostenstijgingen zijn genegeerd en er is geput uit verkeerde bronnen van het CBS. Dit alles zeer in het nadeel van praktijkhoudende huisartsen. De tarieven missen een degelijke onderbouwing, de daadwerkelijke kosten voor het praktijkvoeren zijn veel hoger dan het NZa becijfert, er is geen aansluiting met de realiteit van 2023.

Jouw praktijkgegevens zal DBH helpen in het proces tegen de NZa. Vanzelfsprekend gaat de DBH vertrouwelijk met de data om en zullen de kostendata anoniem worden opgevoerd.

Met jouw informatie kan DBH met nog meer overtuiging aan de rechter laten zien dat de kosten voor het voeren van een praktijk veel hoger zijn dan door de NZa wordt voorgesteld en dat de daarop gebaseerde tariefstelling onder de maat is.

De rechtszaak dient eind oktober, vandaar dat wij je willen vragen de kopie zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 12 oktober met ons te delen. Help ons en deel de input voor de NZa met ons via een beveiligde upload naar NZA Kostenonderzoek (debevlogenhuisartsen.nl)

De Bevlogen Huisartsen willen dat huisartsen de ruimte hebben om goede zorg te leveren en het vertrouwen krijgen om te doen wat het beste is voor de patiënt. Dit doen we door zowel zorgverzekeraars als politiek te beïnvloeden. Steun ons en word donateur.

Vorige
Vorige

Verzoek tot delen ingevulde Rekentool ZK Vergoeding Taakdelegatie 2024/2025

Volgende
Volgende

De Bevlogen Huisartsen zijn het van harte eens met de verkiezingsboodschap van de Federatie Medisch Specialisten (FMS): klimaat is topprioriteit